Varför alla snackar om Analytics?

Google Analytics fyller 12 på november 2017 och används till nästan 29.3 miljoner hemsidor. Jepp, så många är de och intressen för Analytics har blivit ännu större även här i Sverige.

60 och mer procent av världens top 10.000 hemsidor använder exklusivt analytics. Det finns olika syfte att använda analytics det kan väl vara nyfikenhet eller behovet av ett riktig statistiks verktyg som man kan allt möjligt info om sin hemsida.

Oftast brukar vi att lägga mycket tid i hemsidas designen och vi glömmer bort att det är faktiskt innehållet som gör skillnaden i dagslägget. Innehållet är kung och frågan är vilket typ är bäst.

Analytics svarar till de frågorna och visar oss vilka besökare vi får och deras beteende i hemsidan. Den här viktiga information får vi och anpassa hemsidan, undersidorna till och med även produkterna om vi har en webbshop.

Klart att analytics visar allt trafik och statistik i hemsidan sen dagen den blivit kopplad. Analytics visar också framtidens trend och intresse. Exempelvis en butik i Stockholm får mycket trafik i hemsida från de som bor i Göteborg då finns det ett intresse som kan vara en ‘game changer’ oavsett företaget.

Google analytics är inte bara ett statistiks verktyg fast en digitalapartner.

Intresserad om Analytics utbildning eller vill du ha hjälp med det?
kontakta InfoMediaTech och få hjälp från deras Google certifierade specialister

ee14d0ae000a172dcc9229b29457bdd2_Untitled2960x183 (1).png
http://www.infomediatech.com
E-post: info@infomediatech.com
Telefon: 070 710 9000

 

 

Lämna en kommentar